Mijn opleiding: bodylotion

Heerlijk! Je bent net lekker onder de douche geweest en je smeert je huid in met een bodylotion. Hij ruikt heerlijk en voelt zijdezacht aan. Maar waarom smeer je nou eigenlijk bodylotion op je huid?















Bodylotion is goed voor je huid. Dat weten heel veel mensen. Maar waarom is het nou eigenlijk zo goed voor je huid? En waarom zijn er zoveel verschillende bodylotion?
Deze vragen kun je jezelf stellen als je een bodylotion koopt. Meestal koop je een bodylotion omdat je die lekker vind ruiken. Maar heb je ook weleens naar de ingrediënten gekeken.
Vaak kan je aan de ingrediënten al aflezen of deze bodylotion goed voor je huid is of juist niet.
Die ingrediënten noem je werkstoffen. Ze doen iets met je huid. Ze maken je huid zacht en zorgen ervoor dat je huid niet zo droog is.

Vocht inbrengende crèmes bestaan NIET!!
Vaak zie je op een product staan dat het vocht inbrengend is. Maar dat kan echt niet. Als je huid wat slap is betekent het niet meteen dat je een vocht inbrengende crème moet gaan gebruiken. Je kunt alleen vocht inbrengen door water te drinken. Dat is de enigste oplossing voor als je denkt dat je huid meer vocht nodig heeft.

Pak eens een bodylotion van thuis en kijk na de ingrediënten. Je ziet gelijk allemaal moeilijke namen staan. Zoek er nu eens een paar op en je zult zien dat er meteen een uitleg over het ingrediënt komt. Je kunt dan vaak al snel lezen of het ingrediënt goed of slecht voor je huid is en wat ermee doet.
Zo kun je als je in de winkel bent even snel naar de ingrediënten lijst kijken en misschien zie je dan wel iets wat je al kent. Dan weet je ook gelijk of de bodylotion die je ziet goed of niet goed voor je huid is.

 
 
 
Je ziet hier 3 verschillende soorten verpakkingen waar bodylotion in zit. Wat is nu het fijnst of het handigst. Wat ik zelf het fijnst is de eerste verpakking. Je kunt de bodylotion makkelijk met je hand pakken. Maar het is niet echt hygiënisch. Je gaat elke keer weer met je handen in de pot.
Wat echt hygiënisch zou zijn is de 3de verpakking. Het is een 'knijpfles'. Je hoeft niet met je handen in de bodylotion te zitten en er komt bijna geen lucht bij. Zodat de bodylotion lang goed kan blijven.
 
Heb je vragen over bodylotion of over de ingrediënten dan kun je die altijd stellen.
 
Liefs,
Veerle  

Reacties

Populaire posts