Mijn opleiding: harsen van je benen

             
In dit artikel ga ik wat vertellen over mijn opleiding.
Ik doe namelijk een opleiding als schoonheidsspecialiste en ik zit nu het 2de leerjaar. Ik leer daar veel over huidverzorging en dus ook over het harsen van je lichaam.
 
 
 
 
 
 
 
 

Het harsen van je lichaam lijkt heel erg pijnlijk, maar het valt wel mee. De eerste paar keer doet het nog best wel een beetje pijn, maar de keren daarna is het al een stuk minder. Dat komt omdat je haren dan wat dunner zijn geworden omdat ze met wortel al eruit zijn getrokken.
Het harsen van je benen is ook zo iets. Je bent vaak lang bezig met het scheren van je benen en dan zitten er vaak nog wel een paar haartjes die niet mee zijn gegaan. Bij harsen is dat totaal anders. Je brengt een warme vloeistof op je benen (hars) en daarna plak je er een strip op en die wrijf je goed aan. Haal dan in een tempo de strip van je been, en je zult zien dat alle haartjes op dat plekje van je been weg zijn. Maar dan ook echt weg, want je hebt namelijk heel de haar eruit getrokken. Dus het duurt ook langer voordat de haartjes weer terug komen. Handig toch! Dit doe je zo over je hele been waar je het haar wil weg hebben. Het zal vast wel de eerste even schrikken zijn, maar je hebt daarna wel gladde benen tot wel 6 weken!!!
 
Hier een paar tips voor het harsen van je benen:
Tip 1: Ga de avond van tevoren onder de douche en scrub je benen. Want je mag namelijk nadat je benen zijn geharst 24 uur niet in aanraking komen met warm water. Dat kan namelijk irriteert zijn voor je huid. Ook is het heel goed om de avond van tevoren je benen te scrubben. Dan gaan alle dode huidcellen van je benen af en gaat het harsen beter.
 
 
Tip 2: Smeer je benen goed in met bodylotion. Wil je voorkomen dat een beetje huid meegaat met het harsen. Dan kan je het beste een week van tevoren al beginnen met elke avond je benen in te smeren met body lotion. Het maakt niet uit welke bodylotion, degene die jij fijn vind. Bodybutter kan natuurlijk ook gewoon. 
 
 
Tip 3: Trek een wijde broek aan als je je benen laat harsen. Het kan namelijk een beetje pijnlijk aanvoelen als je benen net zijn geharst en dat je dan een strakke jeans aantrekt. Trek daarom een wat wijdere broek aan. Zo voorkom je ook dat je huid gaat irriteren.
 
Als je het zelf wilt doen, dan kan je in de winkel hars trips kopen waar al hars op zit. Maar je kan ook zelf vloeibare hars kopen en de strips er los bij nemen.
 
Maar je kan het ook natuurlijk bij de schoonheidsspecialiste laten doen.
Hier de prijzen wat het ongeveer kost:
 
Onderbenen: € 21.95
Gehele benen:  € 38.25
 
Wat vinden jullie het fijnst? Scheren of waxen
 
Liefs, Veerle
 
 

Reacties

Populaire posts