Mijn opleiding: maskers


 

Je huid verzorgen is heel belangrijk. Daar hoort ook 1x per week een masker bij. Maar welk masker kan je nu allemaal op doen en voor welk huidtype zijn ze allemaal geschikt.









Creme-maskers
 
Crememaskers is een van de bekendste soort maskers die er bestaat. Ze worden ook het meest verkocht in de winkel. Ze zijn makkelijk aan te brengen en weer af te doen.
Crememaskers zijn geschikt voor alle huidtypes. Op de verpakking van een masker staat vaak voor welk huidtype dit masker precies is geschikt. Het ligt dan aan de ingrediënten die erin zitten. Maar crememaskers kan je op ieder huidtype aanbrengen, alleen moet je goed naar de verpakking kijken waar het crememaskers precies voor is geschikt.
 
 
Poedermaskers
Een poedermasker is iets heel anders dan een crememasker. Het masker wordt hard en je moet het eerst nog met water mengen voordat je het op je huid kan aanbrengen. Over het algemeen zijn poedermaskers geschikt voor de vette huid. Een poedermasker haalt de onzuiverheden naar boven die dieper in je huid liggen. Je krijgt ook na een poedermasker vaak wat meer puistjes. Het is absoluut niet raar. Poedermaskers wordt niet heel vaak verkocht in de winkel omdat mensen het ook niet zo snel willen kopen. Het is dus erg geschikt voor mensen met een vette huid, omdat hij alle onzuiverheden naar boven haalt die diep in je huid zitten. Die onzuiverheden kun je dus niet met het blote oog zien omdat ze niet te zien zijn op je huid.
 
 
 
Vliesmaskers
Vliesmaskers zijn wel veel te koop in de winkels. Het is nog makkelijker aan te brengen dan een crememaskers. Het is vaak een wit vliesje wat helemaal doordrenkt is met werkstoffen. Je hoeft het allemaal goed op je gezicht aan te brengen en goed strak te trekken, zodat er geen lucht meer bij kan.
Het is voor alle huidtypes geschikt.
 
 
Voor alle maskers geldt dat je het ongeveer 15 minuten moet laten intrekken. Bij sommige maskers mag het wel langer, maar dan moet het wel op de verpakking vermeldt staan.
 
Heb je nog vragen over maskers, of wil je er meer details over weten, stel je vraag dan in de comments
 
Lief,
Veerle
 
 
 
 
 


Reacties

Populaire posts