Soorten nagelvijlen

Je nagels met regelmaat vijlen is heel belangrijk. Je nagels worden er sterker van en je vijlt ze in een mooie vorm die jij zelf wilt. Maar welke is nou het beste.... of het meest handigst?










Je hebt heel veel verschillende soorten vijlen. Iedere vijl heeft weer een andere werking of kan je anders gebruiken.
Hier de verschillende soorten nagelvijlen op een rijtje.

Kartonnen nagelvijl
Dit is een van de meeste bekende nagelvijl. Het is de kartonnen nagelvijl. Heel makkelijk te gebruiken en ook nog vaak erg goedkoop. Je kunt ze ook in verschillende maten kopen. Je hebt kleine en wat langere nagelvijlen.
Met een kartonnen nagelvijl kan je de soorten haakjes die je aan je nagel hebt makkelijk mee weg vijlen. Het stevig zijn de vijlen niet, dus je kunt er niet een heel groot stuk meer afvijlen.
 
Glasvijlen
 
 
De glasvijl wordt ook wel vaak gebruikt. Het is makkelijk te gebruiken. Het enige nadeel van een glasvijl is dat je niet in de tegengestelde richting kan vijlen. Dat geeft namelijk een pijnlijk gevoel aan je nagel. Glasvijlen hebben maar 1 maat. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren met een leuk design.
 
Stevigere kartonnen nagelvijl
 
Dit soort nagelvijlen wordt over het algemeen wel veel gekocht. Het zijn namelijk nagelvijlen die niet snel kapot gaan omdat ze zo stevig zijn.
 Ook heb je de nagelvijlen in verschillende soorten kanten. Vaak zit er een zachte en een harde kant aan wat ook zo is bij de normale kartonnen vijlen.
Dat kan heel handig zijn voor je nagels.
 
Welke nagelvijl vinden jullie het fijnst?
 
Liefs,
Veerle
 

Reacties

Populaire posts