Weer een nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar is voor bijna iedereen begonnen. Dus dat wordt weer leren, werkstukken en verslagen maken. In dit stukje vertel ik wat over mijn ervaringen op de middelbare school.











Op dit moment zit ik in mijn 2de leerjaar van het MBO. Dat is een vervolgopleiding die je kunt gaan doen als je de MAVO hebt gehaald. Ik doe de opleiding schoonheidsspecialiste. Ik vind het leuk om naar school te gaan omdat ik nu een vak leer wat ik echt leuk en interessant vind. Genoeg over het MBO. Ik zal jullie vertellen wat mijn ervaringen waren op de middelbare school.

Zoals ik al zei heb ik de MAVO gedaan. Dit duurt 4 jaar. Ik zal beginnen met begin van de ochtend. Ik stond elke morgen om 06:30 op. Ik had dan een uur om me aan te kleden, ontbijten enz. Wat ik altijd deed is mijn tas de avond van tevoren al klaar maken. Dat spaart een hoop tijd s'ochtends. Ook mijn kleren voor de volgende dag deed ik ook klaar leggen. Zo hoefde daar in de ochtend niet meer over na te denken. Ik deed dat omdat ik in de ochtend niet heel veel tijd had. Ik moest namelijk om 7:30 als op de fiets zitten om op tijd op school te komen. Ik deed ook nooit hele moeilijke kleren aan. Omdat ik elke dag een uur in totaal moest fietsen en ook vaak gym had. Ik deed wel elke dag make-up op. Niet zo heel veel, beetje foundation, mascara, lichte oogschaduw en soms nog een eyeliner. Ik voelde me daardoor lekker in me vel.

Ik heb nooit mijn schoolboeken op school laten liggen. Ik heb dat 1 keer geprobeerd en ik was meteen een boek vergeten waardoor ik een toets niet kon leren. Dus ik had altijd al mijn boeken thuis liggen. De boeken die ik dan voor de dag nodig had stopte ik in mijn tas en die nam ik dan mee. Veel handiger :)

Ik had altijd een aparte tas voor mijn gymspullen. Dat vond ik veel fijner en ook schoner. Omdat er toch ook gymschoenen in zaten die vaak aan de onderkant vies waren.

Als ik klaar was met school fietsten ik op mijn gemakje terug naar huis. Eenmaal thuis aangekomen ging ik meestal gelijk aan mijn huiswerk werken. Zo kon ik na het eten nog leuke dingen doen. Dat heeft goed geholpen omdat ik dan nooit een achterstand met mijn huiswerk kreeg.

 
Wat vond je het leukst aan de middelbare school?
Het leukste vond ik toch wel de theater lessen. Ik heb op een theater MAVO gezeten. Dat hield in dat ik een paar uur per werk theater les en dansles kreeg. Ik vond dat echt zo ontzettend leuk. Even geen boeken, even geen moeilijke theorie. Maar gewoon even helemaal jezelf uitleven.
 
Wat vond je het minst leukst aan de middelbare school?
 
Ik vind sporten best leuk. Maar toen ik op de middelbare school zat moesten we vaak gymmen op middag van de dag. Met als gevolg dat je bezweet nog naar andere lessen moest. Je kon je niet echt goed opfrissen, want je had maar heel kort de tijd om je om te kleden en naar de volgende les te gaan. Dat vond ik wel het minst leuke aan school. Maar dat was gelukkig niet elke dag :)
 
Wat zijn jullie ervaringen over de middelbare school?
 
 
 
Liefs,
Veerle
 
 

Reacties

Populaire posts