Mijn opleiding: massages

Heerlijk ontspannend van een massage genieten, dat wilt iedereen wel op zijn tijd. Deze keer ga ik vertellen welke massages er allemaal zijn en waar ze voor dienen. Maar weet wel, elke massage is heerlijk en bovendien ontspannend. Ook vertel ik mijn ervaringen op het gebied van massages geven en krijgen.












De massage soorten
Bij elke schoonheidssalon geven ze wel een massage. Het kan variëren van een been massage tot een gezicht massage. Maar welke massages zijn er nu eigenlijk allemaal wel niet. Hier even een overzicht

- Gezicht massage
- Rug/nek massage
- Been massage
- Buik massage
- Arm massage
- Hand massage

Ik ga nu kort vertellen wat de massages allemaal inhouden en waar ze voor dienen.

Gezicht massage
De gezichtsmassage is vaak puur voor de ontspanning vinden de klanten. Maar eigenlijk gebeurt er met een gezichtsmassage heel veel. Je schouders, decolleté, gezicht, wenkbrauwen, ogen, en oren worden gemasseerd.  Met de gezicht massage willen we vooral bereiken dat mensen de spanning van hun gezicht een beetje afkrijgen. Vaak komt dat omdat mensen veel achter de pc zitten en het erg druk hebben.


Rug/nek massage
Met deze massage gaan we vooral opletten af er knopen zitten in de spieren van de rug en nek. Het is een wat stevigere massage dan alle andere. Dat is ook wel nodig, want de rug is een stevig deel van je lichaam wat veel steun geeft. De klanten komen dan ook vaak als doel dat de rug weer wat soepeler wordt.
 
Been massage
De beenmassage is een hele fijne massage om te krijgen. Hij doet heel veel met de benen. We werken veel op de spieren die veel in het dagelijks leven gebruikt worden. We voelen of er nog knopen in de spieren zitten en we masseren die als het nodig is zoveel mogelijk weg.
 
Buik massage


Als het woord 'buik massage' hoort dan denk je al meteen dat het niet lekker moet zijn. Maar dat is zeker niet zo. Bij de buikmassage gaan we veel masseren op de darmen. Als je vaak last hebt van verstopte darmen dan is dit een massage voor jou. Ook bij baby's is dit een hele fijne massage. Omdat baby's vaak veel last hebben van buikkrampjes.



Arm massage/Handmassage
Bij de arm massage gaan we elke gedeelte van je arm masseren en we nemen ook een stukje van de hand mee. Alle spieren die in je arm zit wordt meegenomen en aandacht aan besteed in de vorm van masseren. Het kan heel fijn zijn als je bijv. heel vaak en heel lang achter de computer zit. Omdat je dan heel lang een en dezelfde beweging met je armen maakt.


 Wat vinden jullie massages?
 
Liefs, Veerle

Reacties

Populaire posts